Što je bioenergija ?
Bioenergija je  energija bez koje ne bi bilo života (Bios – grč. život). Bioenergija se također još naziva i  Chi, prana, orgon, itd. To je energija koju imaju samo živa bića.

Da li ova metoda zamjenjuje medicinsko liječenje?

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića nije zamjena za medicinsko liječenje, već je komplementarna metoda.

Radi li terapeut dijagnostiku?
Terapeut koji radi po metodi Zdenka Domančića, ne radi dijagnostiku.

Da li prilikom bioterapije, terapeut predaje višak bioenergije?
Ne, terapeut ne predaje “višak” energije. Terapeut je medij preko kojega se prenosi energija koju preuzima iz okoline, odnosno iz Svemira.

Zašto ruke i noge ne smiju biti prekrižene tijekom terapije?
Prekrižene ruke i noge blokiraju protok energije.

Može li se raditi maloj djeci, bebama, trudnicama?
Da, terapija se može raditi i maloj djeci i trudnicama.

Mogu li se tijekom bioterapije koristiti magneti, odlaziti na masažu?
Tijekom bioterapije po metodi Zdenka Domančića, ne preporuča se  korištenje magnetskih narukvica, madraca i sl. Također se ne savjetuje u isto vrijeme kombinirati bioterapiju i masažu, kiropraktiku, akupunkturu i sl.

Koliko često treba ići na terapiju bioenergijom?
Koliko često će netko ići na bioterapiju ovisi o dijagnozi, općem stanju, reakciji na terapiju itd. Nekome je dovoljno jednom do dva puta godišnje a nekome će trebati više bioterapija.

Komu se ne preporuča terapija bioenergijom?
Na bioterapiju ne trebaju ići osobe koje boluju od zaraznih bolesti, uključujući i običnu prehladu izazvanu virozom. Također se ne preporuča osobama koje imaju “otpor” prema ovoj vrsti liječenja. Ne radi se ni u hitnim slučajevima.

Što znači rad na daljinu?
Rad na daljinu je vrsta terapije koja se izvodi na osobi udaljenoj od terapeuta. Osoba može biti udaljena samo nekoliko kilometara ili nekoliko desetaka tisuća kilometara. Učinci su jednaki jer bioenergija ne poznaje vrijeme i udaljenost.